Hovorí sa, že raňajky sú najdôležitejším jedlom dňa. Prečo by sme sa mali cítiť unavene v práci, v škole alebo dokonca doma? Veď to, čo zjeme na raňajky posilňuje naše telo aj myseľ. Ale kvôli stresu a nedostatku času raňajky často vynechávame alebo na ne zabudneme. Často neprijímame dostatok bielkovín prípadne jedlá s obsahom bielkovín obsahujú vysoké percento tukov a navyše  - konzumujeme nezdravé pochutiny počas dňa.

Proteíny pre každého!

  • Pre tých, ktorí sa stravujú nepravidelne, jedia malé porcie alebo potrebujú dodatočný prísun proteínov
  • Pre tých, ktorí nekonzumujú dosť mlieka, syra alebo iných jedál s vysokým obsahom proteínov
  • Pre tých, ktorí v strave obmedzujú obsah kalórií a tuku
  • Pre deti (staršie ako 3 roky), adolescentov, starších, tehotné alebo dojčiace ženy, ktoré potrebujú vyššie dávky proteínov
  • Prášok rastlinného pôvodu, bez obsahu cholesterolu a laktózy je vhodný aj pre diabetikov, vegetatiánov a vegánov.
 

Prečo práve proteíny ?

  • Vo všeobecnosti dospelí ľudia potrebujú prísun 45 až 75 g proteínov denne, aby udržali proteínovú rovnováhu svojho organizmu
  • Vhodnými zdrojmi proteínov sú chudé mäso, ryby, mlieko a mliečne výrobky a sója
  • Vysokokvalitné proteíny organizmus dokáže takmer dokonale využiť na opravu, obnovu a syntézu proteínových štruktúr
  • Proteínová rovnováha sa najľahšie udržuje tak, keď sa príjem proteínov počas dňa rozloží medzi hlavné jedlá - raňajky, obed a večeru

Stačí odmerka* a rozdiel je značný! NUTRILITE All Plant Protein

  • Telo si nedokáže ukladať nadbytočné proteíny, takže ich každodenný príjem je veľmi dôležitý pre podporu vitálnych funkcií organizmu
  • NUTRILITE All Plant Protein poskytuje vysokokvalitné proteíny

  • V spojení s vyváženou stravou a zdravým životným štýlom je NUTRILITE All Plant Protein zdravšou alternatívou k tradičným zdrojom proteínov
* 10 g

Čo obsahuje?

  • Zloženie je odvodené od prírodných zdrojov proteínov - sóje, pšenice a hrášku
  • Poskytuje všetkých deväť esenciálnych aminokyselín, ktoré zachovávajú svalovú hmotu a predchádzajú oslabovaniu a ochabovaniu svalstva
  • Jeho obsah tukov a cholesterolu je nižší, než je to u bežných potravín - mäsa, syra, vajec a plnotučného mlieka

Ako sa užíva?

  • Podľa potreby pridajte jednu odmerku (asi 10 g) prášku do mlieka alebo iného nápoja raz alebo viackrát denne. Rýchlo premiešajte alebo silno pretrepte v pevne uzavretej nádobe 1 minútu
  • Inou možnosťou je, že si ním posypete cereálie, polievku, šalát alebo iný pokrm - vôbec to neovplyvní ich chuť
     
     

Začnite deň zdravými raňajkami!

Vyskúšajte proteínový prášok v našich receptoch od Nutrilite, napríklad ryžový puding s pistáciami a hrozienkami, hruškovo-banánový koktejl alebo citrusové osvieženie a ďalšie.

Vezmite prosím na vedomie, že jedna odmerka prášku (10 g) zodpovedá jednej vrchovatej polievkovej lyžici (15 ml).

   Baklažánový kaviár

Prísady

1 baklažán 400 g
30 g neslaných kapár
1 pálivá červená čili paprička
1 odmerka NUTRILITE™ All Plant Protein
2 lyžice Amway Olivového oleja
1 lyžica sušeného oregana


Postup

Predhrejte rúru na 200°C. Poumývajte baklažán a prekrojte ho na polovicu, prikryte hliníkovou fóliou a pečte asi 25 minút, kým nezmäkne.

Baklažán olúpte a dužinu vlože do mixéra spolu s ostatnými prísadami. Vymixujte dohladka a podávajte.

4 - 6 porcií

   Cibuľová polievka s chlebovými krutónmi

Prísady

3 cibule (450 g)
4 lyžice Amway Olivového oleja
2 odmerky  NUTRILITE™ All Plant Protein
500 ml zeleninového vývaru
soľ a čierne korenie
2 krajce chleba bez kôrky
vetvička šalvie
strúhaný syr na posypanie

Postup

Ošúpte cibuľu a nakrájajte ju na tenké kolieska. Zohrejte 2 lyžice Amway Olivového oleja na nelepivej panvici a cibuľu niekoľko minút popražte. Zalejte zeleninovým vývarom, priveďte do varu a nechajte vrieť na miernom ohni asi 15 minút, občas zamiešajte. Dochuťte soľou a čiernym korením.

V mixéri nasekajte chliek na malé kúsky. Zohrejte 2 lyžice Amway Olivového oleja a popražte chlebové kúsky spolu so šalviouvými listami do chrumkava.

Polievku podávajte posypanú krutónmi a šalviou a ponúknite k nej mleté čierne korenie a strúhaný syr.

2 porcie

   Tuniakovo-jablčný šalát

Prísady

1 zelené jablko (napr. odroda Granny Smith)
4 reďkovky
2 hlavičky belgickej endívie
100 g tuniaka v olivovom oleji (čistá hmostnosť scedeného mäsa)
niekoľko výhonkov pažítky
citronová šťava


Na zálievku

  • 1 odmerka NUTRILITE™ All Plant Protein
  • 2 lyžice jablčného octu
  • 100 g Amway Olivového oleja
  • soľ a čierne korenie

Postup

Umyte reďkovky a nakrájajte ich na veľmi tenké plátky. Plátky dajte do misky, zalejte studenou vodou a dajte do chladničky. Umyte jablko, odstráňte jadrovník, nakrájajte ho na tenké mesiačiky, dajte do citrónovej šťavy, aby nezhnedli.

NUTRILITE™ All Plant Protein dajte do mixéra, pridajte ocot, olej , soľ a čierne korenie kvôli chuti a vymixujte dohladka. Umyte endíviu, odstráňte srdiečko a nakrájajte ju. Sceďte plátky reďkoviek. V šalátovej mise zamiešajte endíviu, reďkovky, jablká a tuniaka. Zalejte zálievkou. Posypte nasekanou pažítkou a servírujte.

2 porcie

   Ryžový puding s pistáciami a hrozienkami

Prísady

25 g dlhozrnnej ryže
250 ml mlieka (odtučnené alebo plnotučné)
1 vrchovatá lyžica NUTRILITE All Plant Protein
10 g kryštálového cukru
10 g hrozienok
½ čajovej lyžičky škorice
10 g sekaných pistácií
kúsok masla

Postup

Vložte ryžu do čajového sitka a preplachujte studenou vodou, kým nie je číra. Hrozienka dajte nasiaknuť do teplej vody. V nelepivej panvici s hrubým dnom priveďte mlieko ku varu, pridajte ryžu, znížte teplotu a nechajte 15 minúť variť na miernom ohni. Často miešajte, aby sa ryža neprilepila na dno panvice.

Keď je ryža uvarená, pridajte cukor, proteínový prášok, scedené hrozienka a škoricu. Dôkladne premiešajte, aby sa prísady spojili. Preložte do malej misky a skonzumujte za tepla.

V prípade, že chcete z pudingu vyformovať nejaký tvar, odstavte a chvíľu ho nechajte odpočívať, aby zhustol. Vymastite malú plastovú nádobku maslom, preložte do nej ryžu a pritláčajte lyžičkou. Prevrátenú formičku položte na tanierik. Formičku odstráňte. Posypte pistáciami a podávajte.

Počet porcií: 1

    Dip z cícera a sušených paradajok

Prísady

200 g konzervovaného cíceru, scedeného
40 g sušených paradajok v oleji
40 g vody
šťava z ½ citróna
1 odmerka NUTRILITE™ All Plant Protein
2 lyžice Amway Olivového oleja
štipka soli
sekaná petržlenová vňať
mrkva, reďkovky, fenikel, stopkatý zeler na podávanie

Postup

Všetky suroviny okrem petržlenovej vňate dajte do mixéra a vymixujte dohladka. Preložte dip do malej misky aposypte petržlrnovou vňaťou. Podávajte so zeleninou nakrájanou na kúsky a/ alebo s chlebom, toastami či grahamovými krekrami.

4 - 6 porcií

   Banánovo-hruškový čokoládový kokteil

1 malá hruška
1 malý banán
1 vrchovatá lyžica NUTRILITE All Plant Protein
1 polievková lyžica čokoládového prášku (5 g)
120 ml mlieka (odtučnené alebo plnotučné)
mletá škorica alebo kakaový prášok na posypanie

Postup

Olúpte hrušku, odstráňte jadrovník a nakrájajte ju na kúsky, olúpte babán a posekajte ho. Ovocie, vrchovatú lyžicu proteínového prášku, čokoládový prášok a mlieko dajte do mixéra a mixujte, kým nebude tekutina úplne hladká.

Nalejte do vysokého pohára, poprášte škoricou alebo kakaom a podávajte.

Počet porcií: 1
   Citrusové osvieženie

Prísady

1 červený grepfruit
2 mandarinky
1 limetka
1 citrón
3 lyžice priezračného medu
1 vrchovatá lyžica NUTRILITE All Plant Protein
3 - 4 jahody

Postup

Umyte a osušte jahody, pokrájajte ich na kúsky a vložte do vysokého pohára. Ostrým nožom prekrojte grepfruit, mandarinky, limetku a citrón na polovice a odšťavte ich citrusovým odšťavovačom.

Preceďte šťavu do šejkra a pridajte med a za vrchovatú lyžicu proteínového prášku. Dôkladne pretraste, nalejte šťavu do pohára s jahodami a podávajte.

Počet porcií: 1


Tento nápoj môžete pripravovať aj s inými citrusmi podľa chuti a pridať môžete aj iné posekané ovocie, ako maliny, černice, semená granátového jablka, kiwi a podobne.

 

   Chrumkavý ovocný šalát

Prísady

150 g čerstvého ovocia - olúpaného a zbaveného jadierok (jablko, hruška, hrozno, melón, jahody, kiwi...)
1 bio pomaranč
1 vrchovatá lyžica NUTRILITE All Plant Protein
20 g hnedého cukru
40 g chrumkavých müsli

 

Postup

Umyte pomaranč, nastrúhajte kôru a vytlačte šťavu. Nakrájajte čerstvé ovocie na kocky alebo kúsky a dajte ho do misky. Do inej misky dajte  za vrchovatú lyžicu proteínového prášku a zmiešajte ho s cukrom a pomarančovou šťavou intenzívnym šľahaním, aby ste získali hladkú tekutinu bez hrudiek.

Nalejte tekutinu na ovocný šalát, posypte chrumkavým müsli a pomarančovou kôrou a podávajte.

Počet porcií: 1
   Palacinky

Prísady

1 vajíčko
2 vrchovaté lyžice NUTRILITE All Plant Protein
110 ml mlieka (odtučnené alebo plnotučné)
maslo

Postup

V miske vyšľahajte vajíčko s 2 lyžice proteínového prášku a mliekom na hladké tekuté cesto bez hrudiek. Maslom potrite papier na pečenie.

Zohrejte nelepivú panvicu (s priemerom asi 10 cm) na strednom stupni a keď bude horúca, pretrite ju papierom s maslom. Naberačkou nalejte malé množstvo cesta doprostred panvice. Potom chyťte panvicu za rúčku, stiahnite ju z platne a pootáčajte ňou, aby cesto rovnomerne prikrylo jej dno. Vráťte panvicu na platňu a opekajte asi 40 sekúnd.

Použite nekovovú obracačku, uvoľnite palacinku od dna, prevráťte ju a opekajte z druhej strany asi 20 - 30 sekúnd, potom ju preložte na tanier. Za použitia ostaného masla urobte asi ešte 5 palaciniek, ukladajte ich na seba na tanieri a podávajte.

Počet porcií: 6 malých (priemer asi 10 cm) alebo 3 veľké (priemer asi 17 cm) palacinky

Podávajte palacinky podľa chuti s džemom, marmeládou, medom, čokoládovo-orieškovou nátierkou, kyslou smotanou, mäkkým tvarohom, ovocím a podobne.
 
   Exotický nápoj

Prísady

1 malý zrelý banán
80 g dužiny z čerstvého ananásu
1 vrchovatá lyžica NUTRILITE™ All Plant Protein
200 ml kefíru
3 odkôstkované datle a ďalšie na ozdobu
1 lyžica priezračného medu

 

Postup

Banán a ananás vložte do mixéra a mixujte dohladka. Pridajte nakrájané datle, 1 lyžicu NUTRILITE™ All Plant Protein, med a znova dôkladne mixujte, kým sa časti nespoja. Pridajte kefír, znovu vymixujte, nalejte do vysokých pohárov a podávajte, prípadne pridajte aj niekoľko kúskov datlí.

1 porcia

 
 
   Cviklové vrstvené sendviče

Prísady

4 krajce bieleho sendvičového chleba (asi 11 x 111 cm) bez kôrky
30 g pyré z varenej cvikly
140 g krémového kozieho syra
1 vrchovatá lyžica NUTRILITE™ All Plant Protein
niekoľko výhonkov pažítky
soľ a čierne korenie
rukolové listy na ozdobu

Postup

Cviklové pyré, syr a NUTRILITE™ All Plant Protein dajte spolu do mixéra, pridajte štipku soli  čierneho korenia a vymixujte dohladka.

Cvikový krém rozotrite na tri krajce chleba, posypte nasekanou pažítkou a uložte ich na seba. Prikryte štvrtým krajcom sendviča. Zabaľte do mikroténovej fólie a dajte do chladničky aspoň na 1 hodinu.

Rozbaľte tesne pred podávaním. Sendvičový stĺpik rozkrojte na 4 rovnaké časti a každú ešte na ďalšie dve, aby ste získali 8 kúskov vrstvenej sendvičovej jednohubky. Sendvič rozložte na tanier, ozdobte rukolou a podávajte

2 - 4 porcie (8 kusov)

 
   Mrveničkový koláč s černicami a ríbezľami

Prísady

300 g černíc
200 g červených ríbezlí
4 lyžice jahodového džemu
40 g múky
40 g mandľovj múčky
50 g hnedého cukru
2 vrchovaté lyžice NUTRILITE™ All Plant Protein
60 g masla

Postup

Predhrejte rúru na 200°C. Vo veľkej mise zmiešajte múku, mandľovú múčku, hnedý cukor a 2 vrchovaté lyžice NUTRILITE™ All Plant Protein. Maslo nakrájajte na malé kúsky, pridajte k suchým prísadám a spracujte rukami, aby sa vytvorilo mrvené cesto.

Opláchnite ovocie a jemne ho osušte. Odstopkujte ríbezle a ovocie rovnomerne rozdeľte do 4 zapekacích misiek. V každej miske na ovocie rozotrite 1 lyžicu jahodového džemu a nasypte mrvenicu. Pečte do zlatova alebo kým sa na ovocí netvoria bubliny, asi 20 minút. Podávajte teplé.

4 porcie

 
 
   Chutnú pomazánku s džemom a mandľami

Prísady
120 g malinového džemu
1 vrchovatá lyžica NUTRILITE™ All Plant Protein
1 odmerka posekaných mandlí
4 krajce celozrnného chleba

Postup
Vymiešajte džem s jednou vrchovatou lyžicou  NUTRILITE™ All Plant Protein. Popražte posekané mandle na nelepivej panvici 1-2 minúty, kým jemne zhnednú. Opečte chlieb v toastovači. Potrite ho džemom, posypte opraženými mandľami a podávajte. Džem si môžete zvoliť podľa vlastného výberu. Namiesto opražených mandlí môžete použiť aj posekané pistácie.

1 - 2 porcie

 
 
   Ovsená kaša s hruškami a orechami

Prísady
300 ml vody
40 g ovsených vločiek
1 vrchovatá lyžica NUTRILITE™ All Plant Protein
1 zaváraná hruška
4 vlašské orechy
1 čajová lyžička mletej škorice
hnedý cukor (podľa uváženia)

 

Postup
Nechajte zovrieť vodu, pridajte ovsené vločky, ½ lyžičky mletej škorice a 1 vrchovatú lyžicu NUTRILITE™ All Plant Proteinu, dôkladne premiešajte a nechajte vrieť 1 minútu. Prelejte ovsenú kašu do misky a nechajte chvíľu stáť. Pridajte na kúsky nakrájané hrušky, posypte nasekanými orechami a zvyšnou škoricou a podávajte. Kašu môžete prípadne posypať hnedým cukrom a dozdobiť nastrúhanou pomarančovou kôrou.

1 porcia

Ovsenú kašu môžete pripraviť aj s čerstvými hruškami. Ošúpte menšiu hrušku, odstráňte jadrovník a nakrájajte na štvrtiny, pridajte 1 alebo 2 lyžice cukru a uvarte do mäkka. Na prípravu ovsenej kaše môžete použiť aj šťavu z uvarených hrušiek.

 
 
   Chutné poháre

Prísady

300 g čerstvého domáceho alebo jemného tvarohu
125 ml vanilkového jogurtu
1 vrchovatá lyžica NUTRILITE™ All Plant Protein
1 malá žltá broskyňa (ak je veľká, stačí použiť ½)
8 malín
2 marokánky alebo čokoládové sušienky
kakaový prášok na posypanie

Postup

Vložte tvaroh a NUTRILITE All Plant Protein do misky a vyšľahajte, kým zmes nezíska krémovú konzistenciu. Pridajte jogurt a jemne premiešajte plastovou stierkou. Olúpte broskyňu, odstráňte kôstku, nakrájajte na malé kúsky a rozmixujte. Preložte jogurtovo-tvarohovú zmes do 2 servírovacích pohárov, zalejte broskyňovým pyré a jemne premiešajte. Každý pohár ozdobte 4 malinami a 1 nasekanou sušienkou. Ak chcete, posypte kakaovým práškom.

2 porcie

Ovocie si vyberajte podľa sezóny. Mixovať môžete aj marhule alebo jahody. Maliny môžete nahradiť iným bobuľovým ovocím.

 
 
   Zelený kokteil

Prísady
1 malé zelené jablko 
1 vrchovatá lyžica NUTRILITE All Plant Protein
400 g hrozna
150 g stopkatého zeleru s listami
1 kiwi
1 limetka

 

Postup

Odšťavte limetku. Ošúpte a nakrájajte jablko na malé kúsky a vložte do mixéra s limetkovou šťavou a 1 vrchovatú lyžicu NUTRILITE All Plant Protein. Umyte hrozno a zeler, ošúpte a nakrájajte kiwi a zeler na malé kúsky a odšťavte. Odšťavte aj hrozno a šťavu pridajte do jablkového pyré. Dôkladne rozmixujte, nalejte do vysokých pohárov a podávajte.

Počet porcií: 1

   Tvarohovo-jogurtové žemličky

Prísady
1 vajíčko
100 ml gréckeho jogurtu
1 čajová lyžička prášku do pečiva
40 g mandľovej múčky
1 vrchovatá lyžica NUTRILITE™ All Plant Protein
100 g strúhaného ementálu alebo iného prírodného syra
soľ a korenie, semiačka (tekvicové, rascové, ľanové, sezamové...)

Postup
Predhrejte rúru na 180°C. Vyložte plech papierom na pečenie. Vo veľkej mise vyšľahajte vajíčka s jogurtom, pridajte prášok do pečiva, mandľovú múčku, NUTRILITE™ All Plant Protein, štipku soli a čierneho korenia a strúhaný syr. Keď je cesto hladké, rozložte ho v 15 kôpkach na papier na pečenie. Každú žemličku posypte semiačkami a pečte asi 15 minút, kým nezozlatnú. Nechajte vychladnúť a podávajte. 

4 - 6 porcií (15 kusov)

 
 
   Chutné croissanty
 

Prísady

1 balenie okrúhleho lístkového cesta 230 g (priemer asi 30 cm)
80 g syra feta
1 odmerka NUTRILITE™ All Plant Protein
1 lyžica sekaných byliniek (petržlen, mäta, pažítka, bazalka...)
1 čajová lyžička papriky
1 žĺtko
2 čajové lyžičky mlieka
Sezamové semiačka

Postup

Predhrejte rúru na 200°C. Vyložte plech papierom na pečenie. Pomrvte syr feta a v miske ho zmiešajte s 1 odmerkou prášku NUTRILITE™ All Plant Protein, bylinkami a paprikou. Rozvaľkajte cesto na doske. Ostrým nožom nakrájajte cesto na 12 kúskov, akoby ste krájali tortu. Do stredu každého kúska dajte čajovú lýžičku syrovej zmesi. Začnite rolovať od širšej strany a zviňte každý kúsok smerom ku špičke.

Rozložte croissanty na papier na pečenie. Vymiešajte žĺtok s mliekom a štetcom naneste zmes na povrch croissantov. Posypte sezamovými semiačkami a pečte 20 minút do zlata. Zoberte z plechu a podávajte teplé.

4 porcie (12 kúskov)

   Cuketová polievka s jemným pestom

Prísady

50 g póru
300 g cukety
1 malý zemiak
2 odmerky NUTRILITE™ All Plant Protein
2 lyžice Amway Olivového oleja
500 ml zeleninového vývaru
soľ

 

Na pesto

40 g bazalkových listov
1 lyžica píniových orieškov plus ďalšie oriešky na ozdobu
1 lyžica strúhaného parmezánu
70 g Amway Olivového oleja
soľ

Postup

Zohrejte vývar. Ošúpte, umyte a nakrájajte zemiak na kocky, pór nakrájajte na tenké kolieska a dajte ho na nelepivú panvicu spolu s olejom, zľahka niekoľko minút poduste. Medzitým umyte a nastrúhajte cuketu, dajte ju na panvicu, pridajte NUTRILITE™ All Plant Protein, zamiešajte a zalejte horúcim vývarom. Jemne povarte asi 10 minút, občas zamiešajte.

Umyte lístky bazalky a vysušte ich papierovými utierkami. Vložte ich do mixéra spolu s ostatnými prísadami a mixujte dohladka. Zvyšné píniové oriešky opražte niekoľko minút na panvici, aby trochu zhnedli.

Ponorným mixérom vymixujte polievku. Dochuťte a nalejte do dvoch tanierov. Na každý tanier pridajte za lyžičku pesta, posypte opraženými orieškamia a podávajte.

2 porcie

 
 
   Pomarančovo-medová pomazánka
  

Prísady

1 veľký pomaranč
1 odmerka NUTRILITE™ All Plant Protein
20 g priezračného medu
krémový tvaroh
celozrnný chlieb

 

 

Postup

Dôkladne umyte pomaranč a nakrájajte ho na kúsky spolu s kôrou; odstráňte kôstky a vložte do mixéra spolu s 2 odmerkami prášku NUTRILITE™ All Plant Protein a medom. Vymixujte dohladka. Túto pomazánku podávajte na krajcoch celozrného chleba ako prídavok na vrstve krémového tvarohu.

2 - 4 porcie

Túto pomazánku môžete uchovávať v chladničke až 5 dní.

 
 
   Horúci mandľový mliečny kokteil
 

Prísady

150 ml kávy
100 ml mandľového mlieka
1 - 2 lyžičky hnedého cukru podľa chuti
1 odmerka NUTRILITE™ All Plant Protein
1 čajová lyžička mletej škorice

 

 

Postup

Zohrejte mandľové mlieko. Vo vysokom pohári alebo hrnčeku zmiešajte ½ lyžičky mletej škorice a 1 odmerku prášku NUTRILITE™ All Plant Protein s hnedým cukrom, pridajte horúcu kávu a horúce mandľové mlieko. Dôkladne zamiešajte, posypte zvyšnou škoricou a podávajte.

1 porcia

 
 
   Jednoduchý malinový  koláč

Prísady

2 vajíčka
140 g kryštálového cukru
125 ml jogurtu
70 g kukuričného alebo arašidového oleja
300 g múky + múka na vysypanie formy
16 g prášku do pečiva
2 odmerky NUTRILITE™ All Plant Protein
125 g čerstvých malín
štipka soli
maslo na vymazanie formy
Práškový cukor na ozdobenie

Postup

Predhrejte rúru na 180°C. Vymastite formu na pečenie s priemerom 22 cm maslom a vysypte múkou. Vo veľkej mise vyšľahajte spolu múku, prášok do pečiva, NUTRILITE™ All Plant Protein a soľ. Osobitne vyšľajate ručným alebo elektrickým šľahačom vajíčka do peny, pridajte jogurt a stále šľahajte, potom jemným pramienkom pridávajte olej. Všetky prísady rovnomerne zamiešajte. Jemne zapracujte stierkou maliny.

Nalejte cesto do formy a pečte asi 40 minút alebo dovtedy, kým špáradlo zapichnuté do stredu nezostane suché. Vyberte z rúry a nechajte vychladnúť na mriežke. Vyberte koláč z formy, poprášte práškovým cukrom a podávajte.

8-10 porcií

 
 
   Nemliečny koktail s müsli

Prísady

250 ml sójového mlieka
2 sušené marhule
20 g nakladaného zázvoru
40 g müsli podľa vlastného výberu
1 odmerka NUTRILITE™ All Plant Protein

 

Postup
Nakrájajte marhule a zázvor na malé kúsky a vložte ich spolu s ostatnými prísadami do mixéra. Mixujte, kým nedosiahnete krémovú, hladkú konzistenciu. Nalejte do vysokých pohárov a podávajte

1 porcia 

 

 
 

 

   Sendvič s plesňovým syrom s jablkom a zelerom

Prísady

2 žemle (kajzerky)
120 g plesňového syra (Gorgonzola, Roquefort, Stilton, Niva)
1 odmerka NUTRILITE™ All Plant Protein
2 stopky zeleru s lístkami
mlieko alebo jogurt podľa potreby
½ červeného jablka
citrónová šťava

Postup

Vložte plesňový syr spolu s lístkami zeleru a NUTRILITE™ All Plant Protein do mixéra a vymixujte dohladka. Ak je krém príliš hustý (to záleží od toho, aký druh syra použijete), pridajte trochu mlieka alebo jogurtu, aby bol krémovejší.

Žemle prekrojte na polovicu, jablko umyte a nakrájajte na tenučké plátky. Plátky jablka vložte do citrónovej šťavy, aby nehnedli a utrite ich dosucha. Nasekajte zeler. Krémovou pomazánkou natrite prekrojené časti žemlí, na spodnú časť naukladajte plátky jablka, posypte sekaným zelerom a prikryte hornou časťou; podávajte.

2 porcie
 
 
   Vegetariánsky sendvič

Prísady

  • 4 krajce cereálneho chleba
  • 1 cuketa
  • 1 červená paprika
  • 3 odmerky NUTRILITE™ All Plant Protein
  • 3 lyžice octu
  • 70 g Amway Olivového oleja
  • soľ a čierne korenie
  • 1 výhonok mäty

Postup

Umyte zeleninu, nakrájajte cuketu na tenké plátky, nakrájajte červenú papriku na plátky bez žiliek, semien a bieleho jadrovníka. Na mriežke ugrilujte zeleninu a uložte nabok.

V malej miske vymiešajte NUTRILITE™ All Plant Protein s octom, soľou a korením, postupne pridávajte tenkým pramienkom olej a šľahajte, kým zmes nie je hladká, krémová a bez hrudiek.

2 porcie